+30 210 5232667 - info@hemophiliasociety.gr
Expand search form

Το EHC New Technologies Workshop 2019 στην Αθήνα!

Στις 22-24 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του European Haemophilia Consortium (EHC) για τις Νέες Τεχνολογίες στην αιμορροφιλία και τις συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις. Επιστήμονες και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών από όλη την Ευρώπη παρακολούθησαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις νέες θεραπείες για την αιμορροφιλία. Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί μία από τις πολλές δραστηριότητες που αναπτύσσει το EHC, σε μια προσπάθεια διάχυσης της γνώσης σχετικά με τις καινοτόμες θεραπείες στην κοινότητα των αιμορροφιλικών ανά την Ευρώπη.

Στο φετινό συνέδριο αναπτύχθηκαν οι εξής τρεις ενότητες: αδειοδοτημένες θεραπείες, θεραπείες υπό ανάπτυξη και γονιδιακή θεραπεία. Ο Σύλλογός μας, ως ενεργό μέλος του EHC και της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κοινότητας των ατόμων με αιμορραγικές παθήσεις, κι έχοντας απευθύνει την πρόσκληση για οργάνωση του εν λόγω συνεδρίου από το EHC στην πατρίδα μας, εκπροσωπήθηκε από μέλη του ΔΣ του, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις και συμμετέχοντας σε πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις πάνω στα “καυτά” ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα.

Εκτός από την ευκαιρία για μάθηση και ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις θεραπείες, οι 70 και πλέον συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το Μουσείο της Ακρόπολης και να θαυμάσουν τα εκθέματά του.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ανακοίνωση του EHC (κείμενο στα αγγλικά) εδώ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …