+30 210 5232667 - info@hemophiliasociety.gr
Expand search form

Συλλυπητήρια επιστολή

Ο ΣΠΕΑ και το ΔΣ του, εκφράζει τη βαθειά του οδύνη και την αμέριστη θλίψη για το θάνατο της Τιτίκας Μανδαλάκη-Γιαννιτσιώτη.

Η Τιτίκα Μανδαλάκη υπήρξε για την αιμορροφιλία και τους ασθενείς της, ο ακούραστος μαχητής. Η γιατρός που τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη στέκοντας δίπλα στον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και σε όλους μαζί, όχι μόνο σαν ακέραιος γιατρός αλλά και σαν η πραγματική μας μητέρα.

Πρωτοπόρος στη μάχη ενάντια στην ίδια τη νόσο αλλά και εμπνευστής στη δημιουργία του συλλόγου μας, έτσι ώστε ο αιμορροφιλικός ασθενής να έχει την καλύτερη φροντίδα σε κάθε του πρόβλημα, διεκδικώντας τα δικαιώματά του σε κοινωνικό και ιατρικό επίπεδο.

Η αιμορροφιλία στην Ελλάδα είναι ταυτισμένη με το όνομα Τιτίκα Μανδαλάκη. Έβγαλε τη νόσο από το περιθώριο και την ιατρική ανυπαρξία, φροντίζοντας να βρεθούν σε δύσκολους καιρούς, οι καλύτεροι θεραπευτικοί τρόποι αλλά και οι γιατροί εκείνοι, που μαζί της μας έκαναν να παλέψουμε και να κερδίσουμε μαζί με την υγεία μας και την ίδια μας τη ζωή. Μας έκανε να μάθουμε να παλεύουμε και μας “μάλωνε” με τον ίδιο στοργικό τρόπο που μας μάλωνε και η μητέρα μας, αν κάναμε κάτι που θα μας δημιουργούσε κάποιο κίνδυνο για την υγεία μας. Εμψύχωνε τους γονείς μας δίνοντας τους δύναμη και κουράγιο για να μάχονται κι εκείνοι δίχως να το βάζουν κάτω. Έκλαιγε μαζί μας όταν πονούσαμε και γελούσε μαζί μας όταν γελούσαμε, γιατί ήταν ένα με εμάς. Ήταν η “μαμά” όπως την αποκαλούσαμε όλοι μας.

Την αποχαιρετούμε, δίνοντας την αυτονόητη υπόσχεση πως δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ και ευχαριστώντας την για όσα μας πρόσφερε ανιδιοτελώς. Στα παιδιά και στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και στεκόμαστε δίπλα τους στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΠΕΑ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …