+30 210 5232667 - info@hemophiliasociety.gr
Expand search form

Το EHC εγκαινιάζει μια νέα σειρά βίντεο σχετικά με τη γονιδιακή θεραπεία στην αιμορροφιλία

 

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδεχόμαστε μια νέα σειρά ενημερωτικών ομιλιών του European Haemophilia Consortium με επίκεντρο τον πάσχοντα, με τίτλο “EHConversations”!

Η πρώτη ενότητα της σειράς αφορά στη γονιδιακή θεραπεία στην αιμορροφιλία. Πρόκειται για πέντε βίντεο στα οποία παρουσιάζονται βασικές πληοροφορίες σχετικά με τη γονιδιακή θεραπεία. Στόχος αυτών των βίντεο είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση όσων αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την τεχνολογία.

Η καθηγήτρια Flora Peyvandi, πρόεδρος της Ιατρικής Συμβουλευτικής Ομάδας του EHC (Medical Advisory Group- MAG), περιγράφει λεπτομερώς τι είναι η αιμορροφιλία. Ο καθηγητής Paul Giangrande, πρώην πρόεδρος της EHC MAG, μας δίνει μια επισκόπηση των τρεχουσών κλινικών δοκιμών στην αιμορροφιλία Α και Β. Ο Δρ. Dan Hart, μέλος της Ιατρικής και Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας του EHC (Medical and Scientific Advisory Group- MASAG), παρέχει μια λεπτομερή εξήγηση για το τι συνεπάγεται η κλινική δοκιμή γονιδιακής θεραπείας. Ο καθηγητής Mike Makris, μέλος της EHC MAG, μιλά για ζητήματα ασφάλειας σε σχέση με τη γονιδιακή θεραπεία. Τέλος, ο Jack Grehan παρουσιάζει το θέμα αυτό με τη προσωπική του ματιά ως πάσχοντας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα βίντεο (στα αγγλικά) εδώ!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …