+30 210 5232667 - info@hemophiliasociety.gr
Expand search form

Ενημέρωση σχετικά με τον κορονοϊό Covid-19 για τα άτομα με αιμορραγικές παθήσεις

Αγαπητά μας μέλη,

Επειδή η επιδημία του κορονοϊού φαίνεται να εξαπλώνεται στη χώρα μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες των θεραπόντων Ιατρών μας από όλα τα Κέντρα Αιμορραγικών παθήσεων στην Ελλάδα, καθώς και με τα έως τώρα γνωστά επιστημονικά δεδομένα παγκοσμίως, τα άτομα με αιμορροφιλία και συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις δεν έχουν μεγαλύτερη ευπάθεια από το γενικό πληθυσμό λόγο της νόσου τους.

Ως εκ τούτου, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη από κορονοϊό (πυρετός, βήχας , δύσπνοια) θα πρέπει, αντί να επισκέπτεστε το κέντρο σας όπως συνηθίζετε, να ακολουθήσετε τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ. Δηλαδή, να απευθύνεστε στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και να λάβετε οδηγίες από τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ (τηλέφωνα 1135 και 2105212000).

Σε δεύτερο χρόνο όμως, θα πρέπει να ενημερώσετε τηλεφωνικά το κέντρο σας για τις οδηγίες που λάβατε ώστε να είναι ενήμεροι και οι θεράποντες Ιατροί και να υπάρξει συμβουλευτική από αυτούς σε περίπτωση ανάγκης νοσηλείας ή φαρμακευτικής αγωγής.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …